Brev till Västtrafik.

Skickade precis mitt första brev någonsin till Västtrafik pga en incident tidigare idag.

Vad tycker ni?


"Hej, kära kommunaltrafikens gudmoder Västtrafik!


Har sedan länge tänkt tanken; ”nej, nu ska jag ta och skriva till Västtrafik och minsann ge dom en och annan skriven smisk på stjärten.” Har därefter tänkt; ”nej, de gör ju säkert sitt bästa och gör de inte det så har de säkert väldigt många andra sårade själar som försökt sig på en smärtfri resa med dom och påpekat detta.”


Nu har dock min Västtrafik-bägare runnit över å det grövsta.


Exempel 1:

Då jag jobbar på IKEA Bäckebol och bor i Gårdsten tar jag buss 73 ner till Gårdstensliden för att kunna genskjuta buss 40 som ska ta mig vidare till en underbar dag på jobbet. Allt som oftast kommer bussen minst 5 minuter sent. Ibland närmre 10 minuter. Och notera, jag skyller inte på snön, detta händer de soligaste dagarna också. Detta är ett konstigt fenomen, då det mellan Gårdstensliden och Angered Centrum (där 40 bussen startar sin resa) endast är en ensam hållplats, Angeredsvinkeln.


Det ska ta ca 3 minuter från punkt A till punkt B (mig).


Summa sumarum; de busschaufförer som fått äran att köra mig och många andra med buss 40 sitter alltså lite för länge och smuttar på sitt kaffe i sitt fikarum på Angered Centrum. När jag påpekat vad min klocka är för dessa, 10 minuter efter utsatt ankomst, blir de, tro det eller ej, förnärmade över att jag ens vågar fråga. Det har till och med hänt att någon har tvärstannat efter jag klivit på, ”förnärmat” dom och tryckt gasen i botten. Varför? Antagligen enbart för att kittla mina redan ömtåkiga nerver. För att framkalla något de aldrig kommer att lyckas med, att bli som dom. Vissa har till och med ljugit mig rakt upp i ansiktet och sagt att bussen var sönder, när i själva verket mina arbetskamrater har suttit på bussen på Angered Centrum och inte sett röken av busschauffören förrän han kommer ut ifrån fikarummet, med en kaffekopp i handen. Service?


Exempel 2:


Inte nog med att era ”busschaufförer” kör snabbt, de kör dåligt också. Är de deprimerade? Vart vill de komma? Tiden går inte snabbare för att man genar igenom en rondell eller för att man kör över trottoarkanter.


På tal om det: idag vart jag med om exakt en sådan grej, vilket slutade med att jag, tillsammans med katten Bob jag hade i en bur bredvid mig, åkte ner på golvet. Men först skulle jag slå i ansiktet i sätet framför mig, knät i upphöjningen längst bak i bussen och få ett 5 centimeter långt skärsår mitt i handen.


Jag sa ingenting till chauffören, tänkte att han redan vart tillräckligt deprimerad.

Jag kanske har lösningen för era deprimerade chaufförer!



Tips 1: en extra smörgås på morgonen?

Tips 2: kanske ska bjuda med dom på nästa personalfest (inte bara kontorsråttorna)?

Tips 3: SÖK ANNAT JOBB?!


Jag tänkte avsluta med en tanke:

Sen när ska man vara tvungen att betala för en tjänst som inte funkar?"

akta pannan när du åker med västtrafik. och ja, det varar. euw.

och handen. och ja, det blöööödde.


RSS 2.0